ΜΕ 20€ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ 30€ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ|ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ Απόρριψη

Η ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ «Ένα Λαχταριστό Κρυμμένο Χαρτί για την Υγεία και την Ψυχολογία σας»

enarksi-sezon-sokolatas-23-24
Νέα σεζόν σοκολάτας 2023-24

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, η νέα σεζόν 2023-2024 για την παραγωγή της σοκολάτας μας έχει φθάσει. Δοκιμασμένες εδώ και δεκαετίες γεύσεις αλλά και νέες γεύσεις θα υπάρχουν στα φυσικά καταστήματα μας και στο διαδικτυακό. Τι είναι όμως η σοκολάτα και τι «μαγικές ιδιότητες έχει» στο άκουσμα της και μόνο;

Η σοκολάτα πάντα θεωρούνταν πηγή απόλαυσης και ανταμοιβής, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει αποκαλυφθεί ότι μπορεί επίσης να συμβάλει στην προστασία της υγείας και της ψυχικής ευεξίας μας. Μπορεί η υπέρμετρη κατανάλωση σοκολάτας με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λίπος να είναι ανεπιθύμητη, η σοκολάτα υγείας, που περιέχει υψηλά ποσοστά κακάο, έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας, συμπεριλαμβανομένης της αντιοξειδωτικής της δράσης και της ψυχολογικής ανάτασης που προσφέρει, όλα αυτά σε συμφέρουσα τιμή.

1. Η Αντιοξειδωτική Δράση της Σοκολάτας

Η σοκολάτα υγείας, και ιδιαίτερα η σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, είναι «φορτωμένη» με αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά είναι ένας τύπος ενώσεων που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν καταστροφή στα κύτταρα και να προκαλέσουν ασθένειες. Οι αντιοξειδωτικές ενώσεις της σοκολάτας, όπως οι φλαβονοειδείς, οι κατεχίνες και οι πολυφαινόλες, συμβάλλουν στην προστασία του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες και στην αντιμετώπιση της φλεγμονής.

2. Οι Υγειονομικά Οφέλη

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων σοκολάτας υγείας με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία. Καταναλώνοντας τη σοκολάτα με μέτρο, μπορεί να συμβάλετε στη μείωση της πίεσης του αίματος, στη βελτίωση της λειτουργίας των αιμοφόρων αγγείων και στη μείωση του κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

3. Ψυχολογική Ανάταση

Η σοκολάτα είναι γνωστή για την ικανότητά της να προσφέρει ψυχολογική ανάταση και βελτίωση της διάθεσης. Το φαινύλαιθυλαμίνη, μία ένωση που βρίσκεται στη σοκολάτα, μπορεί να αυξήσει την παραγωγή ορμονών όπως η σεροτονίνη και η ενδορφίνη, που συμβάλλουν στην αίσθηση ευεξίας και χαλάρωσης.

4. Προσιτή Τιμή

Ενώ ορισμένες πολυτελείς σοκολάτες μπορεί να είναι ακριβές, υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές σοκολάτας υγείας σε προσιτές τιμές. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να απολαμβάνετε τα οφέλη της σοκολάτας υγείας χωρίς να επιβαρύνετε τον προϋπολογισμό σας.

Εν κατακλείδι, η σοκολάτα υγείας δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά και ωφέλιμη για την υγεία και τη ψυχολογία μας, όλα αυτά σε μια συμφέρουσα τιμή. Ωστόσο, όπως και με οποιοδήποτε άλλο φαγητό, η κατανάλωση πρέπει να είναι με μέτρο για να επωφεληθείτε από τα οφέλη της χωρίς να υπερβείτε στις θερμίδες και τα λίπη. Απολαύστε λοιπόν μια  σοκολατίτσα με ηρεμία, γνωρίζοντας ότι κάνετε κάτι καλό για την υγεία και την διάθεσή σας!

Πάντα στην διάθεση σας για ερωτήσεις και για την καλύτερη σας εξυπηρέτηση.

(Πηγές -Άρθρα J. Hopkins medicine κ.α)

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.